

Ο μαϊντανός χρησιμοποιείται σε πολλά πιάτα, από σαλάτες όπως η χωριάτικη και σούπες, μέχρι σάλτσες, μαρινάδες. Χρησιμοποιείται φρέσκος για να διατηρήσει το έντονο άρωμά του , και συχνά προστίθεται ως γαρνιτούρα πάνω από πιάτα με κρέας και ψάρι.
Εκτός από τη γευστική του συνεισφορά, ο μαϊντανός έχει και πολλά θρεπτικά οφέλη. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη K, βιταμίνη C, βιταμίνη A, φυλλικό οξύ και ιχνοστοιχεία όπως το ιώδιο. Έχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην υγεία της καρδιάς και την αντιμετώπιση των φλεγμονών.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023