Το πορτοκάλι είναι ένα εσπεριδοειδές φρούτο που προέρχεται από την Ασία, αλλά σήμερα καλλιεργείται σε ολόκληρο τον κόσμο, με την Ελλάδα, την Ισπανία και τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες να είναι βασικοί παραγωγοί. Είναι γνωστό για τον πλούσιο χυμόυ που έχει έντονη γλυκιά γεύση με μια ελαφρύ απόχρωση οξύτητας.
Τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά, και παρέχουν επίσης ένα καλό ποσό διαλυτών ινών. Μπορούν να καταναλωθούν φρέσκα, σε χυμό, ή να χρησιμοποιηθούν σε ποικίλες γαστρονομικές εφαρμογές, από γλυκά και επιδόρπια μέχρι κυρίως πιάτα και σάλτσες αλλά και σε μαρινάδες.
Ο φυσικός χυμός του πορτοκαλιού ή η πορτοκαλάδα είναι εξαιρετικά δημοφιλές ποτό, ενώ η φλούδα του πορτοκαλιού μπορεί να τριφτεί και να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει ένα ιδιαίτερο άρωμα σε διάφορες συνταγές για γλυκά, σε μαγειρευτά φαγητά, ψητά και σε χωριάτικα λουκάνικα. Η φλούδα του πορτοκαλιού γίνεται επίσης ένα ωραίο γλυκό του κουταλιού. Στην Ελλάδα, τα πορτοκάλια συχνά χρησιμοποιούνται για την παρασκευή πορτοκαλόπιτας, ενώς παραδοσιακού γλυκού.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023