

Τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά, και παρέχουν επίσης ένα καλό ποσό διαλυτών ινών. Μπορούν να καταναλωθούν φρέσκα, σε χυμό, ή να χρησιμοποιηθούν σε ποικίλες γαστρονομικές εφαρμογές, από γλυκά και επιδόρπια μέχρι κυρίως πιάτα και σάλτσες αλλά και σε μαρινάδες.
Ο φυσικός χυμός του πορτοκαλιού ή η πορτοκαλάδα είναι εξαιρετικά δημοφιλές ποτό, ενώ η φλούδα του πορτοκαλιού μπορεί να τριφτεί και να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει ένα ιδιαίτερο άρωμα σε διάφορες συνταγές για γλυκά, σε μαγειρευτά φαγητά, ψητά και σε χωριάτικα λουκάνικα. Η φλούδα του πορτοκαλιού γίνεται επίσης ένα ωραίο γλυκό του κουταλιού. Στην Ελλάδα, τα πορτοκάλια συχνά χρησιμοποιούνται για την παρασκευή πορτοκαλόπιτας, ενώς παραδοσιακού γλυκού.
Cookfast.gr | by Fastgroup | ALL RIGHTS RESERVED | © 2023